Záchranáři na Lipně mají novou základnu díky EDIKTu

Koncem letošních letních prázdnin bylo v Dolní Vltavici slavnostně otevřeno Česko-rakouské výcvikové centrum a základna vodní záchranné služby ČČK místní skupiny Český Krumlov. Stalo se tak i díky umu zaměstnanců českobudějovické stavební firmy EDIKT, která stavbu dodala na klíč. Českobudějovičtí stavbaři poprvé do země kopli 5. února a dílo, tak jak se předem zavázali, odevzdali uživatelům ve vysoké kvalitě již 20. srpna letošního roku.


Záchranáři na Lipně mají novou základnu díky EDIKTu

Díky této investici, jež využila i prostředků z Evropského fondu pro regionální rozvoj, získala Dolní Vltavice zbrusu novou dominantu, která nejenže slouží uživatelům, ale líbí se i návštěvníkům tohoto koutu Lipenské vodní nádrže.

Budova se dvěma nadzemními podlažími, podkrovím a sedlovou střechou je pojata tak, aby odpovídala běžnému lidovému stavení v tomto regionu a celý dům při pohledu z dálky tím získal charakteristickou místní siluetu. V přízemí objektu je uživatelům k dispozici služebna s ošetřovnou a kancelář, nechybí ani síň tradic a dále sklad materiálu, krytá terasa s výhledem na jezero, veliká garáž a dílna, sociální zařízení včetně sprch, přístupné i zvenčí. V patře je umístěna velká společenská místnost, učebna, odpočívárna pro službu konající záchranáře a v podkroví se nachází sklad sezónního materiálu a prostory pro ubytování případných frekventantů odborných kurzů. Součástí stavby je také plovoucí molo kotvené k náspu z lomového kamene, u kterého najdou útočiště kotvící čluny záchranářů.

Autor: Ing. Jitka DVOŘÁKOVÁ | Datum: 15.9.2011 - 00:00 | Zhlédnuto: 2176x

Akce s článkem